Svenska
Blog
Lista - Hur Gamereactor kan bli bättre

Lista - Hur Gamereactor kan bli bättre

Skrivet av ica den 10 februari 2018 kl 18:54

Efter att ha läst Petters inlägg om att det borde råda en vapenvila i kommentarsfältet här på Gamereactor tänkte jag komma med lite konstruktiv kritik som kanske skulle kunna leda till en kvalitetsökning här på sidan. Here we go:

1. Börja korrekturläs nyheterna innan ni publicerar dem. Som det är i dag står Gamereactor för de slarvigaste spelnyheterna i Sverige, med stor marginal. Det är främst Jonas Mäki som totalt verkar sakna all form av språkkänsla, förmåga att kunna stava och formulera korrekta meningar. Det här är enormt lätt att undvika, speciellt då nyheterna allt som oftast består av väldigt få meningar samt att det finns rättstavningsprogram att tillgå. Mäki är en stor anledning till varför Gamereactor framstår som ett mer oseriöst och slarvigt alternativ till FZ och Loading.

2. Sluta rubriksätta som skvallerblaskorna. En rubrik ska vara kort, uppseendeväckande och sann gentemot det som nyheten handlar om. Här har Gamereactor blivit mycket sämre på senare år, och det är inte sällan som rubriken vilseleder i stället för att informerar om textinnehållet. Clickbaits kanske genererar klick, men det sänker också seriositeten.

3. Gruppera in de olika genrerna så man kan sortera bort det man inte vill läsa. Om man inte är intresserad av e-sport, film och serietidningar så ombeds man att "skrolla vidare". ELLER, så kan ni bara lägga till ett par flikar i menyraden så att vi som konsumenter (och er absoluta inkomstkälla) slipper skrolla. Ni kanske missar de extra klicken som genereras av att någon klickar fel, men stämningen hade blivit bättre, och helhetsintrycket på sidan hade ökat.

4. Ta åt er av kritik. Kritik, i synnerhet konstruktiv sådan, är till för att hjälpa er förbättra sidan för att ni ska kunna göra en bättre produkt, vilket leder till fler läsare och på sikt större intäkter för er. Visst finns det troll som bara är ute efter att kasta skit, men ofta är det befogad kritik från trogna läsare som ni tar som personliga påhopp. Välj i stället att tänka till, och fundera över om den som skriver kritiken kanske har rätt i något av det han eller hon skriver. Att instinktivt sätta sig i försvarsposition och kasta tillbaks kritiken leder bara till en ännu sämre stämning.

5. Spar på "humorn". Visst, jag är 33 år och kanske inte tillhör er målgrupp, men det lär vara fler än jag som blir frustrerande över era interna skämt i varenda artikel och diskussion. En del artiklar är intressanta, och håller en relativt hög klass, men då svärtar ni ner artikeln med malplacerade skämt (Mäki gillar lakritspipor, hohoho). Det här bidrar till den oseriösa framtoning Gamereactor har fått.

6. Välj reklam med omsorg. Att ha reklambanners som täcker stora delar av startsidan hade varit så enkelt att fixa om man hade haft ögonen med sig från början, och kollar över resultatet innan man sparar och går hem (eller vad danskarna nu gör).

7. Var mer transparenta i ert jobb. Jag älskade tiden när man fick se hur det såg ut i ert testrum, vilka prylar ni hade där och hur ni hade tänkt med inredningen. Jag vill se hur redaktionen jobbar, även om den största delen av jobbet sker hemifrån. Jag vill se hur formgivningen av sajten går till, hur du jobbar med dina layouter m.m. Då blir Gamereactor mer personligt igen, och kontakten med oss läsare blir mer intim. Ett annat förslag är att köra en "brevlåda live" där vi läsare får fråga er saker via en livestream eller liknande. Kör en varje fredag eller liknande. Det är något som ingen av era konkurrenter erbjuder.

Så, det var min lilla lista. Jag hoppas att ni i alla fall tänker över mina punkter, och tar tag i några av dem i alla fall.

Ha en fin kväll!

HQ