Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Spelmusikfredag (119)

This post is tagged as: Spelmusikfredag

Då är det fredag, plugget är färdigt, årets första semla är förtärd och jag kan nu äntligen ta helg. Det har dessvärre inte varit så mycket aktivitet från min sida under veckan som gått, men jag hoppas på att få upp några tankar om The Last Jedi under helgen, som jag såg precis vid slutet av förra året.

Men nu är det spelmusik som gäller för vartenda öre, och veckans spellåt är en nostalgisk sådan för mig. Jag misstänker att det inte var en särskilt stor skara som tog del av Bionicle Heroes, som jag vill minnas var hyfsat underhållande vid tidpunkten det släpptes, då jag var betydligt yngre och ett stort Bionicle-fan.

Trots åren som gått, då jag misstänker att jag inte skulle gilla spelet lika mycket idag, så gillar jag fortfarande spelets musik. Eller rättare sagt musiken som spelas upp i huvudmenyn, då jag inte är lika bekant med resten av soundtracket. "Titles" är ett ganska tråkigt namn dock, men bortsett från det så diggar jag låten samtidigt som nostalgin sköljer över mig.

Hela grejen med spelet för mig när jag var mindre var just att få spela som en av hjältarna ur Legos populära serie, och detta är något som jag tycker låten lyckas förmedla väl. Bara av att lyssna på låten så känner jag mig redo för att ta mig an de ondskefulla skurkarna som hotar den idylliska ön som jag sänts till att rädda.

Titles (Ian Livingstone - Bionicle Heroes)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (118)

This post is tagged as: Spelmusikfredag

Då var det äntligen fredag igen, och som ni kanske märker vart det en väldigt sen del av Spelmusikfredag denna vecka. Anledningen är nämligen att jag suttit med en tenta hela dagen, men nu när den är klar och inskickad så kan jag äntligen ta helg.

Denna gång tänjer jag lite på gränsen för vad som räknas som spelmusik, vilket inte är första gången som jag gjort. Denna veckas spellåt är nämligen en mix komponerad av Youtubaren Net-Zone. Visserligen är mixen baserad på musiken som spelas i ett uppdrag av Ace Combat 7: Skies Unknown som går att finna på Youtube, men personligen så vill jag gärna lyfta fram sådant också.

Jag vet inte om ni sett just det gameplay-klippet, men musiken till det som ska vara det tredje uppdraget i Ace Combat 7 är riktigt härlig. Net-Zones tolkning av den låten måste jag säga är galet ljuvlig att lyssna på, och ger verkligen känslan av att susa omkring i luften som en fågel. Jag gillar också att det finns smärre subtila referenser till tidigare Ace Combat-låtar, men själva huvudportionen är oerhört välgjord och (minst) en genomlyssning rekommenderas verkligen.

Net-Zone| Ace Combat 7 Request missions 3 OST

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (117)

This post is tagged as: Spelmusikfredag

Då var det äntligen fredag igen, och det markerar naturligtvis årets första Spelmusikfredag. Det har dessvärre inte blivit mycket aktivitet från mig såhär i början på det nya året, framförallt eftersom pluggandet brakade igång väldigt tidigt i år. Just denna dag har även varit ganska seg för min del, då jag känner att jag inte riktigt lyckats åstadkomma det jag hade planerat. Nåja, nu är det i alla fall helg, så det är ju alltid något.

Årets första spellåt får tillägnas Oblivion, eftersom jag nyligen började kolla om på en Oblivion Let's Play som står sig som min absoluta favorit för just det spelet. Föga förvånande har det skapat ett stort sug till att återvända ytterligare en gång till ljuvliga Cyrodiil, men i nuläget får jag helt enkelt nöja mig med att lyssna på Jeremy Soules mästerliga spelmusik.

Ursprungligen hade jag tänkt lyfta fram "Harvest Dawn", som är en av mina favoritlåtar ur spelet, men tydligen hade jag redan lyft fram just denna låt ifråga, så valet föll istället på "Watchman's Ease". Inte för att det spelar någon stor roll egentligen, för oavsett vilken låt det är från Oblivion så älskar jag samtliga som spelas upp under utforskandet av de gröna skogarna eller att vandra runt i städerna. För samtliga av låtarna är oerhört mysiga och stämningsfulla, och "Watchman's Ease" är inget undantag.

Watchman's Ease (Jeremy Soule - The Elder Scrolls IV: Oblivion)

Spelmusikfredag-spellista

Gott nytt år allesammans!

Då börjar året som är känt som 2017 gå mot sitt slut, och kommer följas av en period då jag kommer fortsätta skriva 2017 fast det helt plötsligt blivit 2018.

2017 är ett år som jag inte riktigt vet hur jag ska summera, för det känns som att det hänt massvis med saker samtidigt som det känns att ingenting har hänt. Något som jag försökte summera med en lång text som gick igenom hur jag personligen upplevt året, samt hur spel- och filmåret sett ut för min del, tills jag insåg att det mest bara var en massa svammel som jag bestämde mig för att slänga i papperskorgen.

Jag får helt enkelt nöja mig med att säga att året som gått haft en del upp- och nedgångar, och även fast jag personligen inte lyckats med de mål som jag satte för mig själv så känner jag mig redo för ett nytt försök nästa år. Inte för att jag är någon som lägger en massa nyårslöften och skriker ut i etern "New Year, New Me", men det kan ändå vara värt att sätta några mål att sträva efter. Såsom att komma igång ordentligt med träningen igen, skriva betydligt mer än vad jag gjort under det gånga året och göra mer framsteg i min kolossala backlog av spel, bland annat.

Så det som från början skulle bli ett inlägg på närmare 2 A4-sidor vart nu istället en halv, och ändå känns det som att jag fått det mesta sagt om året egentligen utan att det blir en massa svammel. Jag vill naturligtvis även passa på att önska er som läser detta ett gott nytt år!

Spelmusikfredag (116)

This post is tagged as: Spelmusikfredag

Då var det fredag igen, även om det för mig personligen inte gör särskilt stor skillnad eftersom jag har jullov. Men för er som arbetat de senaste dagarna och som inte jobbar över helgen känner jag med er känslan av att det är helg igen.

Nu börjar ju det nuvarande året gå mot sitt slut, som haft sina upp- och nedgångar och jag vet att jag själv ser framemot att få se vad 2018 har att erbjuda. Jag ser det faktiskt lite som att jag överlevt ännu ett år, och med det tankesättet passar en viss spellåt in som jag ärligt talat inte kan fatta att jag inte haft med tidigare.

"Still Alive" borde rimligtvis de flesta vara bekanta med vid det här laget, så någon vidare introduktion behövs nog inte. Denna låt spelas upp under eftertexterna när Valves lilla mästerverk Portal slutligen är avklarat under de enstaka timmar som spelet håller. Låten är hur underbart charmig som helst att lyssna på, och har du av någon anledning inte lyssnat på den ännu så är det definitivt dags nu.

Still Alive (Portal)

Spelmusikfredag-spellista