Svenska
Blog
Ljummet intryck från Monster Hunter: World-betan

Ljummet intryck från Monster Hunter: World-betan

Har aldrig tidigare spelat något spel ur Monster Hunter-serien, men när Monster Hunter: World utannonserandes under Sonys E3-konferens måste jag säga att det såg lovande ut. Nu i helgen startade en beta för spelet, som jag spelat en liten del av och tänkte dela med mig av lite intryck.

Jag måste säga att jag hade lite svårt att ta till mig spelet. En del av det får skyllas på mig själv, då jag upptäckte att det fanns en träningsdel i huvudmenyn först efter att jag hade besegrat första monstret. Vilket därmed gjorde att jag minst sagt var oerhört förvirrad kring kontrollerna till en början. Jag fick aldrig riktigt heller något grepp kring hur all utrustning fungerade, och någon form av hjälp som beskrev vad som gjorde vad hittade jag inte heller, gjorde helt enkelt att jag fick chansa mig fram.

I övrigt känner jag mig ganska kluven. Som redan nämnt hade jag svårt att ta till mig av spelet, samt så kändes kontrollen och rörelserna riktigt klumpiga. Kontrollerna kan jag tänka mig är en vanesak, men jag hade problem med hur pass trögt min karaktär lunkade sig fram i jakten på stora stygga monster. Att jaga och slåss mot dessa monster var dock helt klart höjdpunkten med spelet, även om jag körde den simpla taktiken att hack-and-slasha med en överdimensionerad hybrid mellan svärd och yxa. Det är väl också dessa delar som är det viktigaste för de här spelen, och på den punkten så levererade betan.

Monsterfighterna var häftiga, men allt annat runtomkring spelet hade jag svårt att få ett ordentligt grepp om och ledde således till att mina intryck från betan vart rätt ljumna. Dock spenderade jag inte supermycket tid med betan dessvärre, då jag endast spelade de tre tillgängliga uppdragen en gång vardera (tredje uppdraget två gånger, men det var för jag gjorde en total miss på första försöket och hittade inte besten jag sökte efter), och det är mycket möjligt att jag hade kunnat få ett bättre grepp om jag lagt ned mer tid. Baserat på det jag spelat av betan känns det som ett spel jag skulle kunna ge en till chans när det gått ned lite i pris, vilket kanske är lika bra i och för sig eftersom jag har massvis med spel som jag inte hunnit spela...

Vad tyckte ni om Monster Hunter: World-betan?

HQ