Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Alto's Odyssey på torsdag

Torsdagar innebär i regel att Apples digitala affär uppdateras med godsaker, och denna vecka släpps uppföljaren till mitt absoluta favoritspel på mobil, Alto's Adventure. Det har tagit utvecklarna tre år, men nu är äntligen Odyssey på ingång, och av det lilla förhandsmaterial som finns ute att döma så verkar det bli riktigt mysigt. Betydligt fler miljöer och en större mängd tricks låter gudomligt i min bok. Lägg även på att man har bytt ut de snöfyllda landskapen med någon form av öken. "Zen-läget" ska även vara tillbaka denna gång för den som inte vill jaga poäng, utan helt sonika nöjer sig med att långsamt glida ner för backarna med den meditativa musiken i bakgrunden.

Det är sällan jag blir exalterad över ett mobilspel, men Alto's Odyssey är ett undantag. Ska du spela det på torsdag?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Går framåt med digitala ritandet, tror jag

Jag köpte ju min lille Wacom-platta för snart ett halvår sedan och har väl hunnit med att rita en hel del saker. Nu börjar den faktiskt bli rejält sliten i och med att jag tryckte för hårt med pennan inledningsvis, och går i tankarna på att köpa en Pro-modell istället, men det får bli efter sommaren då jag har mer kosing.

I början experimenterade jag mycket med diverse penslar för att efterlikna typ oljemålningar, men det är verkligen inte min stil. Jag älskar ju Mike Mignola, och ser honom som en av de främsta konstnärerna/illustratörerna idag. Hans blanding av tysk expressionism och gotiska estetik är bara himmelriket för mig. Min stil faller väl inom ramarna för det han sysslar med, ibland kopierar jag rakt av vissa illustrationer för att öva på stilen till och med. Jag gillar att rita enkelt. Enkla linjer, enkla skuggor och inte en massa onödiga detaljer som tar bort fokus från det viktiga i bilden.

Jag ska fortsätta öva, och bli bättre. Inte kopiera lika mycket utan våga rita mina egna saker (vilket jag gör också så klart). Här nedan är en bild jag håller på med, "linework:et" är färdigt, och nu återstår det bara skuggning och färg. Ni kan följa mig på Instagram (Kimkitten) om ni vill se mer saker jag ritar. Lägger även upp en allt möjligt rörande populärkultur, framförallt filmtips. Det var väl allt, hoppas ni får en grym lördagkväll!

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Morrisseys nya platta tar sig

Jag kommer nog alltid vara rätt hopplöst svart och svår, framförallt när det kommer till mitt konsumerande av musik. Förutom att jag älskar att ligga och deppa till Kent på hög volym i sängen så finns det nog ingen artist som jag högaktar mer Morrissey. Den brittiska indiegubben som är känd för sina märkliga uttalanden i media har alltid varit en människa som jag kan relatera till. Han sjunger väldigt vackert om hur det är att växa upp, och hur världen ibland kan vända sig mot en.

Hans skivor har alltid varit politiska, mer eller mindre. Men den senaste, Low in High School, tar nog ändå priset. Morrissey slår både högt och lågt, vänster och höger. Han är inne och pissar på militärer, media, presidentskap och en rad med andra ämnen som berör de flesta av oss. Till en början störde jag mig verkligen på textrader som "Give me an order and I'll blow up your daughter" eller "Because the news contrives to frighten you". Billiga banala poänger som lika gärna kunde varit skrivna av en elvaåring. Men ju mer jag lyssnar - desto mer respekterar jag plattan. Låtarna handlar om vår samtid, och det finns ett brinnande hat i varje text som jag sällan upplever inom musik idag. Morrissey har blivit lite gubbig, men inte fasiken är plattan dålig för det. Självklart kommer den inte ens i närheten av något som producerades under The Smiths glansdagar, men ändå väldigt bra.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Bayonetta 2 till Switch imorgon

Ville bara passa på att tipsa om att ett av de bästa actionspelen som gjorts äntligen kommer till Nintendo Switch under morgondagen. Det handlar då alltså om en portning från Wii U, men eftersom färre personer än vad det finns invånare i Mjölby ägde den konsolen känns det nästan som ett helt nytt spel. Tiorna har haglat över denna nyversion, och jag kan inte bärga mig för chansen att få spela det ännu en gång.

Köper du dessutom spelet fysiskt i butik får du en nedladdningskod för det första spelet som även det kommer ut imorgon. Bayonetta 2 är förmodligen Platinum Games bästa spel, och ett av de bästa actionspelen som gjorts, punkt. Ska du köpa det?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Flight of the Conchords är lika bra nu som för elva år sedan

Av en ren slump hamnade jag framför Flight of the Conchords på youtube i eftermiddags, och nostalgin kom som en käftsmäll i ansiktet när jag tryckte igång framträdanden som "Jenny" och "Business Time". Det är faktiskt helt otroligt att dessa låtar är lika bra idag som för hela elva år sedan, och säger fortfarande någonting om vår samtid. Humorn är även den precis lika bra nu som då. Jag växte upp med dessa herrar och kommer vara för evigt tacksam för deras musik, och TV-serie - som nu kommer få ett specialavsnitt på HBO nu i maj. Ser otroligt mycket fram emot detta så klart.

Jermaine Clement och Bret McKenzie lyckades göra någonting som många "humoristiska musiker" sällan lyckas med, och det är att faktiskt skapa låtar som är bra och svängiga. Texterna är så klart väldigt ironiska och tramsiga, men det finns ändå en otrolig baktanke i deras beats och framton. God damn, jag älskar verkligen Flight of the Conchords. Har du lika mycket nostalgi kring dem som jag?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Gamereactor

Tidningen

More

Copyright 1998-2018 - Utgiven av Gamez Publishing A/S, Toftebæksvej 6, 2800 Kongens Lyngby, Denmark.