Svenska
Blog

Nyårslöften inför 2013!

Skrivet av M_Balzary den 31 december 2012 kl 12:41

Nyårslöften hit och nyårslöften dit! Jag har nog aldrig hållit ett nyårslöfte, eller ens haft ett nyårslöfte tror jag! Men nu ska det bli bättring!!!


1. Börja röka
Man håller ändå aldrig ett nyårslöfte, så jag kan lika gärna slå på stort här!

2. Dricka mindre sprit
Samma anledning som det första.

3. Spendera med tid med familjen
Hahahaha xD Nej, jag ska jobba som saaaatan i år :) Kommer knappast ha tid med att träffa familjen.

4. Spendera mindra tid framför datorn
Det kommer bli tvärt om känner jag. När jag inte jobbar kommer jag sitta framför mitt favoritcommunity *Puzza påh er!*


That's it folks, grått nytt hår och allt det där så ses vi på den mörka sidan!

HQ

2012 års bästa!

Skrivet av M_Balzary den 31 december 2012 kl 00:26

Nu tänkte jag göra en "årets bästa"-lista. Jag tänker till skillnad från de flesta andra inte göra en med saker från 2012. Utan jag kommer lista de spelen/filmerna/musiken o.s.v. som jag har haft roligast med iår.

Årets spel - Gears of War 1-3
Yes, jag har spelat otroligt mycket gears of war i år, hela trilogin från början till slut flera gånger. Marcus, Dom, Baird, Cole och Anya har gjort stora delar av mitt spelår!

Årets musik - Ghost
Att ett linköpingsbaserat doom metaldoftande satanistband skulle kunna vara årets musik för mig är lika förvånande för mig som någon annan. Jag har lyssnat otroligt mycket på deras debutalbum Opus Eponymous från 2010 hela året. Ju mer jag lyssnar desto bättre blir det. Deras senaste singen Secular Haze Är en av årets mest spelade låtar på min dator, och den har bara funnits i drygt två veckor.

Årets upplevelse - Ghostkonserten
15:e december på min 23-årsdag så fick jag äntligen se dom live. Ett sjukt bra liveband som fick med sig publiken på ett sett som inte många band klarar av.

Årets upplevelse #2 - Red Hot Chili Peppers i England
Jag måste ju faktiskt ha med den här också. Att få se mitt favoritband inför 50.000 personer i England är inget annat än magnifikt.

Årets film - The Hobbit
The Hobbit, vad ska man säga. Längtan var enorm. Jag kände en extrem glädje över att lyckas få biljetter till premiärdagen premiärdagen. Känslan som uppstod av att vara tillbaka i Midgård gör det här till årets film utan konkurrens över huvud taget.

Årets misstag - Flytten ner till Linköping
En lista kan ju inte bara innehålla roliga saker tyvärr. Hur som helst så var flytten ner till Linköping det absolut sämsta jag gjort i hela mitt liv tror jag faktiskt. Flyttade från ett i stort sett heltidsjobb till absolut ingenting här nere. Visst jag har inte haft tråkigt här nere hela tiden, men 95% av tiden har varit ett rent helvete.

Årets köp - Nintendo 3DS
Oh yeah! Zelda OoT och Theatrythm: Final Fantasy har gjort mitt liv otroligt mycket roligare under min vistelse i Linköping.

Årets köp #2 - Dator
i5 2500k
Radeon HD7970

Det bästa som har hänt mitt spelande, någonsin.


GRÅTT NYTT HÅR!!!

HQ

Ghost - Infestissumam

Skrivet av M_Balzary den 20 december 2012 kl 22:56

Lite mer info angående Ghost nya album då! Det ska alltså heta Infestissumam, vilket betyder fientlig på latin. Det verkar bli 10 låtar, och då är inte abbacovern I'm A Marionette inräknad heller. Om dom inte maskerat den som en annan låt!

1. INFESTISSUMAM
2. PER ASPERA AD INFERI
3. SECULAR HAZE
4. JIGOLO HAR MEGIDDO
5. GHULEH / ZOMBIE QUEEN
6. YEAR ZERO
7. IDOLATRINE
8. BODY AND BLOOD
9. DEPTH OF SATAN'S EYES
10. MONSTRANCE CLOCK

Det verkar som om Ghost fortsätter sin mörka stil även genom detta album. Även om Satan verkar ha fått ge lite plats åt zombies, blod, våld och agression. Jag hoppas dock inte att detta ska påverka musiken allt för mycket! Det här är 2013 års mest efterlängtade album för min del! (Om det inte visar sig att Red Hot Chili Peppers släpper nytt nästa år)

Lyssna och njut av första singeln Secular Haze från Infestissumam
http://www.youtube.com/watch?v=TN2GCjPh0Hw

http://www.infestissumam.com/

Topplista - 2012 års bästa filmer 1-5.

Topplista - 2012 års bästa filmer 1-5.

Skrivet av M_Balzary den 18 december 2012 kl 21:12

Jag faller för grupptrycket och gör en lista eller två också. Jag börjar med årets bästa filmer :D

#5. Madagascar 3: Europe's Most Wanted
Det är klart att man måste ha med en animerad film på topplistan. Jag har alltid gillat madagascarfilmerna, föredrar del två framför den första. Därför hade jag höga förhoppningar över del tre och den gjorde mig inte besviken! 9/10

#4. The Avengers
Den här har förekommit på nästan varje topplista jag har läst hittils vilket inte är så konstigt med tanke på hur bra den är. Superhjältefilmer har verkligen fått sig ett rejält lyft de senaste åren. 9/10

#3. Looper
Årets överraskning för min del! Visserligen brukar jag gilla Joseph Gordon-Levitt, men jag kände ändå inget sug efter den här filmen. Så såg jag den ändå dock i brist på annat. Jag har aldrig haft så fel förutfattade meningar i mitt liv tror jag. Otroligt underhållande film som lyckades behålla spänningen rakt igenom hela filmen! 9/10

#2. The Dark Knight Rises
Självklart ska denna film vara med på listan. En helt perfekt avslutning på Nolans Batmantrilogi med Bane som perfekt bad guy och underbar action genom hela filmen. Även de scener utan action är mästerliga! 10/10

#1. The Hobbit: An Unexpected Journey
Så kom ju då min mest efterlängtade film på flera år. Jag hade extrema förhoppningar och längtade så otroligt mycket tillbaka till Midgård. Jag som har läst boken förväntade mig en lite med lättsam film med mer humor och mindre mörk än LotR-trilogin. Och det var precis det jag fick, men så otroligt mycket mer ändå. Underbara karaktärer, klockren humor, underbara effekter och den bästa musiken i en film på 9 år! (ända sedan konungens återkomst) 10/10

Saker att göra innan 21 december!

Skrivet av M_Balzary den 18 december 2012 kl 15:42

Little_Boo skrev ju en trevlig lista om saker man vill göra innan "jorden går under" nu på fredag, kände att jag skulle göra samma sak, så here goes!

1. Den sista filmen jag vill se: Sagan om Ringentrilogin, helt klart.


2. Den sista låten jag vill höra: John Frusciante - Central. Världens bästa låt utan någon konkurrens över huvud taget. Ren perfektion. (http://www.youtube.com/watch?v=M9jsRZzjrgI)

3. Den sista boken jag vill läsa: Även där svarar jag Sagan om Ringentrilogin. Jag älskar tolkien och skulle inte kunna tänka mig nåt trevligare slut

4. Den sista personen jag vill ha sex med: John Frusciante eller Josh klinghoffer. Jag skulle alltså välja att bli homosexuell innan min tid var kommen. Jag skulle dock bli bög utan att tveka för båda av dom :D

5. Det sista stället jag vill springa naken igenom: Route 66, vill gå hela vägen :) Nån mer som är på? Skulle vara kul om halva GR ville följa med!

6. Den sista gruppen vill jag gå ur på facebook: Jag skulle skita totalt i facebook.

7. Den sista personen jag vill säga "jag älskar dig" till: Det känns inte som om jag skulle säga det till nån tror jag. Risk för att man skulle glömma någon, jag tror att alla inblandade vet ändå.

8. Den sista personen jag vill skälla ut: Gabe Newell "SLÄPP HALF LIFE 3 FÖR I HELVETE!!!"

9. Det sista jag skulle stjäla: En kyss av nån snygg person. Materiella ting känns väldigt onödigt eftersom jorden går under.

10. Det sista jag vill äta: Jag har faktiskt alltid velat äta haggis. Så haggis.