Svenska
Blog
Ready player 3!

Ready player 3!

Skrivet av Nineldo den 10 oktober 2017 kl 16:04

Kvällen var helt över förväntan!

Jag själv kan fascineras över att detta koncept ens fungerar, och då är jag ändå följare av väldigt många "let's players" och tittar i princip dagligen på någon av alla dom jag har i rullistan på YouTube. Men att man faktiskt kan åka världen runt och ha en show med det är ju helt otroligt. Och stämningen i lokalen var verkligen ett bevis på att det community som finns kring dessa människor är enormt starkt.

I söndags drog jag ner med två vänner och min man för att se showen "Ready player 3" i Stockholm. Ingen av oss hade tidigare varit på någon av deras shower (med största anledning att dom faktiskt inte varit i våra trakter tidigare), och heller inte sett något online över hur showen skulle vara upplagd. Man har sett några panelutfrågningar här och där, men inget annat. Så vilka förväntningar vi skulle ha visste vi inte riktigt själva.

Varje sak jag varit på som innefattat något som hör till "nördkulturen" så känner jag mig alltid så hemma. Först och främst så är alla så öppna och man kan i princip prata med vem som helst, samhörigheten går nästan att ta på. Så även denna gång. Och min kära hårfärg kan jag säga var inte ens i närheten av unik när man tittade ut över publikhavet :P

Showen i sig sen bjöd på en runda Mario Party där Arin och Jack (Jacksepticeye) agerade spelare ett och två, medan publiken delades på mitten och fick agera spelare tre och fyra. För varje minispel så plockades en ur vardera publikhalva ut för att få vara med på scenen och representera sitt lag. Och jag kan säga att jag har nog aldrig varit med om någonting där publiken varit lika engagerad med sina hejarop och liknande. Som krydda på allt så skämtades det likt dom själva gör i sina avsnitt. Danny var väl mer eller mindre bara den som höll allting i schack och hoppade in med kommentarer eller presenterade deltagare.

När det sista spelet hade spelats så var det en poäng som skiljde mellan publikhalvornas lag, något dom sa aldrig hade hänt under deras tidigare shower. Så det var mycket som hängde på den sista bossfighten. Var nog under detta läge som jag helt skrek sönder min hals tillsammans med alla andra på eventet. Men till slut vann mitt lag! Team Yoshi i mitt hjärta.

Tiden som var kvar fick publiken chans att ställa frågor och annat, och som avslutning fick vi ett uppträdande av en låt från ett av Starbombs album. Man fick verkligen ta del av otroligt mycket under kvällen, och inte alls bara tre grabbar som spelade spel. Så hemåt for man med ett enormt leende på läpparna.

Så för er som gillar att följa spelare på YouTube eller andra plattformar, så kan jag i alla fall säga att Game Grumps och Jacksepticeye verkligen levererar och rekommenderas starkt.


Har ni varit på något liknande event, eller var ni kanske till och med där i Söndags?
Må gott!

HQ