Svenska
Blog
Tre favoritsångare

Tre favoritsångare

Skrivet av Oxpost den 17 oktober 2017 kl 13:05

Fick lite feeling för att slänga ihop en lista, då det var extremt länge sedan sist. Så utan vidare fördröjning kommer här de tre sångare jag i dagsläget håller som personliga favoriter:

Devin Townsend
Denna kanadensiska man (läs Gud) har varit min absolut största idol sen jag först fick höra hans mega-episka alster Supercrush från plattan Adiccted! för snart fem år sedan. I min mening finns det ingen inom metalvärlden som riktigt kan mäta sig med herr Townsend. Gubbens förmåga att växla mellan brutala skrik, dundrande clean-sång där han visar på otroliga resurser och smäktande finkänslighet i hans mer eteriska alster gör honom till en av de mest mångsidiga sångarna inom sin genre. Den mångsidigheten återfinns i hans musik som sträcker sig från tungt industriellt, till country-funkigt, till bluegrass, till meditativt avkopplande, till episkt storslaget. Detta utan att tappa den unika touch som har utmärkt honom sedan dagarna med Steve Vai. Han är och förblir en fullkomligt storslagen artist och låtskrivare!
Kingdom
Deadhead
Kawaii

Mike Patton
Det var först för några veckor sedan som jag verkligen började lyssna på Faith No More och förstod precis hur galet, utflippat fantastisk Mike Patton är som sångare. Excentrisk är en underdrift, och det den här mannen har gjort med sin röst de 25+ år han har varit aktiv borde ha lett till en fullkomligt söndertrasad hals när han nu närmar sig femtio. Men icke. Han kan än idag dra iväg med helt sinnesjuka skrik och helvetesljud för att i nästa sekund bälta ut en smäktande Tom Jones cover som om det vore den mest självklara saken i världen. Killen är inte riktigt frisk.
Cuckoo for Caca
This Guy's In Love With You
Mojo

Eddie Vedder
I sällskapet är väl Vedder den minst mångsidiga, men det spelar ingen som helst roll när man besitter en så underbart unik röst och fantastisk resumé som han gör. Pearl Jam har stått för mer än en handfull odödliga klassiker där Vedders patenterade "yarling" sätter en helt unik prägel på varje alster. När han gav sig på att skriva musiken till filmen Into the Wild överglänste han nästan hela filmen med resultatet. På allt detta framstår han som en rätt igenom bra människa som aldrig varit rädd för att säga vad han tycker och tänker om olika samhällsproblem, samtidigt som han alltid varit ödmjukheten själv. En fantastisk musiker och medmänniska rätt igenom!
Jeremy
Better Man
Rise

HQ