Svenska
Blog
Disney Animation dominerar Pixar just nu

Disney Animation dominerar Pixar just nu

Skrivet av Petter den 26 september 2017 kl 11:12

Brave, Cars 2, Monsters University, Den gode dinosaurien samt Insidan ut är Pixars senaste fem filmer och jag anser att de alla är helt okej, men inte särskilt toppenbra. Eller vänta, Monsters 2 gillar jag inte alls och Insidan ut står sig som den mest överskattade animerade långfilmen jag någonsin sett - men ingen av dessa är dåliga, åtminstone. Pixar har dock tappat de sista åren, ordentligt å. Detta medan Disney Animation Studios gått från klarhet till klarhet.

Röjar-Ralf, Vaiana och Zootropolis är alla tre bättre än allt som Pixar spottat ut sig sedan Toy Story 3 (som förvisso är den allra bästa animerade film jag sett - någonsin) och jag tror inte att nya Coco (som släpps i höst) kommer att kunna ändra på detta. Inte heller Cars 3 lär skifta toppositionen på min personliga lista över världens just nu främsta studio när det kommer till animerad långfilm.

Jag och Frank har börjat sett på ganska mycket animerat och efter att ha avhandlat Vaiana cirka 44 gånger i hemmabion har vi sedan ett par veckor tillbaka gått över på Zootropolis, som är strålande. Jag älskar båda dessa filmer - innerligt. Charmigt finurliga, berättarmässigt proppade med djup, motiv, mening och älskvärda karaktärer. Att de är ursnyggt designade och innehåller genial musik gör knappast saken sämre. Faktum är att The Rock-låten "You're Welcome" (inklusive hans framträdande samt animationerna) kan vara den bästa låten i en Disney-rulle sedan Tarzan (Phil Collins är en gud).

Just nu ser jag mest fram emot Toy Story 4 samt Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2. Jag tror att Buzz/Woodys fjärde äventyr kommer att bli fullständigt briljant precis osm jag tror att Ralfs andra omgång kommer att regera. Det går dock, för egen del, inte komma ifrån att Disneys egen studio sprungit ifrån Pixar på slutet. Att Pixar-grundaren John Lasseter nu sitter som Disney-hövding har garanterat gjort sitt.

HQ