Svenska
Blog

Är det inte lönsamt att vara ärlig mot kunden längre?

Jag tror inte någon vid det här laget längre har missat debatterna om Lootboxes i spel och diskussionen om hur illa de är och om de är ett bättre alternativ än season passes. Om det kan klassas som gambling eller inte. Jag börjar med att säga att jag anser att det är gambling. Jag skulle inte vilja jämföra det med att t.ex. köpa ett paket Pokémon kort för de korten har ett eget värde. Att få tre profilikoner på overwatch är inte värt något. Man gamblar med riktiga pengar om saker som kan vara helt värdelöst både för dig personligen och rent monetärt. Samtidigt så är de designade att vara lockande och få en att vilja köpa mer lådor. Det är ett smutsigt sätt att få folk att vilja spendera mer pengar på spelen. Med företag som EA och Blizzard köper jag inte argumenten med att det kostar för mycket pengar att göra nytt material. EA kan väl ta sina 800 miljoner dollar som de tjänar årligen på Fifa Ultimate Team och göra något vettigt.

Men vad är lösningen? Jag anser att vi har haft lösningen i flera år men tydligen bryr sig företagen mer om att tjäna pengar än att vara ärliga kunden och kolla bakslagen. Jag hoppas att det är döden för smutsiga sätt att sköta mikrotransaktioner. Har lagt ner så många spel, ska inte säga bojkotta utan att jag tröttande på de för hur äckligt det kändes. Spel som GTA V, Overwatch, Halo 5 och Mass Effect andromeda. Men åter till lösningen. Sälj skinsen och allt som är i lådorna direkt. Sälj era smutsiga lådor för typ 5 kr st men sälj även det senaste Mei skinet för typ 80 kr. Allt som finns i lådorna ska kunna säljas direkt till mig. Det är ärligt, jag vet exakt vad jag betalar för och det påverkar inte folk med gamling problem. Ta det senaste stora exemplet. Star Wars Battlefront 2. Vi tar t.ex. Hero skins. Sälj mig Luke skinet ifrån Hoth för 50 kr. Leias New hope skin, 40 kr. Lando i Hans dräkt för 30 kr. Lukes skin från Dagobah, 60 kr. Ta in saker från canon också. Ta olika skin till klasserna. Sälj emotes till chatten, köp stickers till din X-wing. Ta fram en Twi'lek pinuppa på din X-wing eller en Join the empire sticker på din Tie Fighter. Hur mycket hade folk betalat för att kunna customisera sin X-Wing. Jag hade gladeligen betalat för pinuppan. Det är direkt och ärligt mot kunden. Kunden kan samtidigt visa att jag gillar spelet och spenderar gladeligen lite extra pengar för att se badass ut när jag dödar dig i striderna.

Jag anser att det är bra att lootbox systemet har fått så mycket uppmärksamhet så att det har fått politiker att börja uppmärksamma det hela. Död åt skiten enligt mig. Jag är så trött på att de ska förpesta mina spel. Kommer det att försvinna helt? Nej inte på ett bra tag. Det enda jag vet är att Star Wars Battlefront 2 är bra spel enligt mig som är förpestat av det äckliga loot box systemet och var rent Pay 2 Win. Och vi kommer få fler sådana spel innan detta är över och vi kan få lite lugn och ro innan spelindustrin letar fram nästa äckliga sätt att kidnappa våra plånböcker.

Tills vidare, fortsätta göra era röster hörda. Låt inte detta bli en norm. Det är vad EA hoppades skulle hända. Att efter en vecka skulle det vara bortglömt och Battlefront 2 skulle bli en storsäljare. Visa missnöje. Glöm inte, bli inte vana vid det. Prata om skiten tills dagen då det är borttaget. Då kan vi låta det vara.

HQ