Svenska
Gamereactor
esports
Overwatch

Rykte: Det kostar 180 miljoner att vara med i Overwatch League

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Enligt en rapport från ESPN har Activision Blizzard svårt att knyta till sig kända lag till den kommande Overwatch League. En av orsakerna sägs vara den anmälningsavgiften för ett lag som ligger på $20 miljoner (runt 180 miljoner kronor).

På större marknader som Los Angeles kan avgiften komma att bli ännu högre och lagen garanteras inte delade intäkter förrän år 2021. Som lök på laxen tar ligan en avgift på 25% om ett lag senare väljer att sälja sin plats. ESPN skriver att villkoren helt enkelt upplevs som för dåliga, men att ligan i sig självt fortfarande är ett populärt om omtyckt koncept.

Nyligen rapporterades från Morgan Stanley att Overwatch League kunde få basintäkter på $100 miljoner dollar med möjlighet att generera upp till $720 miljoner. Men efter att flera lag på kort tid avstått sina platser är det inte lika positiva tongångar längre.

Vad tror du om framtiden för Overwatch League?

Overwatch

Relaterade texter

OverwatchScore

Overwatch

RECENSION. Skrivet av Aldin Sadikovic

För första gången någonsin släpper Blizzard ett spel samtidigt till konsol och PC, vi kollar in deras stekheta Overwatch i mastig recension för att se om de kan skaka om actiongenren...

0
Overwatch bjuder på Year of the Tiger-skins

Overwatch bjuder på Year of the Tiger-skins

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Nästa tisdag går kineserna lite senare än oss andra in i 2022, något Blizzard traditionellt brukar uppmärksamma i Overwatch. Spelets Year of the Tiger-evenemang är redan...



Loading next content