Svenska
Gamereactor
förhandstittar
The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D

The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D

Det är dags för Shigeru Miyamotos gamla pärla att charma en ny generation spelare. Links första äventyr i tre dimensioner kan nu för första gången upplevas i tre dimensioner. Nej, det är inte logiskt, men det är banne mig FRAMTIDEN....!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Så 3DS kommer att bli en sophög för gamla uttjatade titlar?
Nintendo sitter sedan länge och myser i en förbenat bekväm sits. De har en oslagbar katalog av gamla älskade titlar. Så fort de släpper ny hårdvara är det bara att göra lite justeringar för att anpassa några gamla juveler till sina nya format. A Link to the Past släpptes till Gameboy Advance, Super Mario 64 släpptes till DS och i sommar släpps Ocarina of time till 3DS. Självklart kommer de att fortsätta med den strategin. Även om både du, din kusin, din moster och din låtsastvilling redan spelat Ocarina of Time flera gånger så kommer det alltid att finnas nya spelare som vill upptäcka gamla titlar. Sen finns även nostalgispelarna som gärna tar med sig barndomens spel på tågresan.

The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D
Det är Epona allihopa! Gemensamt ååååååhhh:ande för att visa hur gullig vi tycker hon är!

Vad är nytt i Hyrule?
Tre dimensioner. Alltså inte den tredje dimensionen som Link traskade runt i 1998 när Ocarina of Time släpptes första gången. Jag menar den där märkliga utstickande effekten du kommer ihåg från när du gick på trädkramarfilm för ett par år sedan. Frågan är hur mycket denna mystiska nya tredje dimension kommer att tillföra spelbarheten i just Ocarina of Time. Vi får väl se. En annan "nyhet" (med fet betoning på de där citationstecknen) är spelläget Master Quest.

The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D
Dödskallespindlar. Vardagsmat för grönklädda barn med träsköldar.
Detta är en annons:

Vad tusan är Master Quest?
Luta dig tillbaka för nu blir det historielektion. I slutet av nittiotalet försökte Nintendo lansera maskinen Nintendo 64DD, en tillbyggnad till Nintendo 64 som boostade prestandan. På denna maskin skulle en svårare version av Ocarina of Time släppas. Eftersom maskinen floppade släpptes aldrig spelet. Långt senare släpptes Master Quest till Gamecube. Master Quest anses vara en utveckling av det aldrig släppta Zelda till Nintendo 64DD. Svårighetsgraden är högre och spelets pussel är förändrade.

The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D
Detta är monstret karaktärsdesignern aldrig tar med på sitt CV. Med all rätta.

Vilka ess bör Nintendo ha i rockärmen?
The Legend of Zelda: Ocarina of Time må vara ett fantastiskt spel. Ändå är det svårt att bli superpeppad av gammal skåpmat på nytt format. Det är inte direkt så att Ocarina varit svårtillgängligt för allmänheten tidigare. Det är ingen gammal svindyr Neo Geo pärla som för första gången finns tillgänglig för under 15 papp. Ocarina är ett väl spritt spel som redan fått nyrelease ett par gånger tidigare. Därför vore det välkommet med lite nyheter denna gång. Jag vill till exempel ha en detaljerad, tydlig och funktionell karta på undre skärmen. Jag vägrar gå vilse i någon gammal fisks lågupplösta buk ännu en gång.

Jag är allergisk mot gamla fula texturer!
Jo, jag med. Nu när vi ändå halkat in på ämnet så hoppas jag verkligen Nintendo pimpat upp texturerna rejält. Grafiken på Nintendo 64 kändes inte direkt knivskarp ens när det begav sig. Nu när förgrunden ska poppa ut ur skärmen vill jag inte ha frimärksstora pixlar som stirrar mig i ansiktet. Man vill känna sig som en man som står på den nya teknikens barrikader när man lagt nästan tre tusen på en ny spelmaskin. Då duger inte gröttexturer från 1998. Lyckligtvis verkar det som om Nintendo försökt sig på en ansiktslyftning. Och verkställande direktör Satoru Iwata har uttalat sig om att det kommer att finnas fler nyheter. Än så länge har det mest talats den grafiska uppdateringen och om ett lättare sätt att byta mellan föremål men vi får hoppas på att Iwata har fler trevliga innovationer på gång.

Detta är en annons:
The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D
Du har precis fått bomber man kan kasta. Detta odjur stannar ibland för att öppna munnen. Mer säger vi inte, annars blir skrik om spoilers i kommentarsfältet.

Kan du sluta sura, det är väl bra att få ett mästerverk bärbart?
Ok då. Ocarina of Time är kanske spelhistoriens mest älskade spel. Det kan naturligtvis ses som en kulturgärning att göra det så tillgängligt som möjligt. Klart att det ska bli kul att ge Ganondorf på nöten ännu en gång. Att samla alla spindlar orkar jag nog inte en gång till, men att svärda sig igenom några tempel medan man ligger i hängmattan i sommar låter som ganska skön avkoppling. Och om Nintendo bara ser till att utveckla ett gäng nya titlar som är perfekt anpassade till det nya formatets styrkor så får de gärna fega med lite äldre titlar också.

The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3DThe Legend of Zelda: Ocarina of Time 3DThe Legend of Zelda: Ocarina of Time 3DThe Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D

Relaterade texter



Loading next content