Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Far Cry 5

Vi har kikat närmare på Far Cry 5

Gamereactor UK drog hem till Ubisoft för att träffa teamet bakom Far Cry 5

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Frihet. Religion. Vapen. Ubisofts explosiva femma erbjuder en cynisk och såklart våldsam bild av den värld vi idag lever i och det är ett samhälle som står inför en stor om omvälvande förändring, som porträtteras när Far Cry nu återvänder. Den största skillnaden i Far Cry 5 jämfört med de tidigare delarna och den första nyheten som Ubisoft väljer att presentera för oss under vårt besök tidigare i veckan - är möjligheten att bygga sin egen karaktär. Eller... Möjlighet är fel ord. Det är ett krav, snarare. För Far Cry 5 handlar om dig och inte om Jason Brody eller Ajay Ghale.

Far Cry 5

På så sätt hoppas studion kunna bygga ett ännu mer personligt och känslosamt starkt äventyr där religion är ett starkt och konstant tema. Spelaren axlar rollen som sheriff som får i uppdrag att utreda ett minst samt våldsamt MC-gäng som håller till i den fiktiva delen av Montana som Ubisoft valt att döpa till Hope County. I inledningen av äventyret får vi bevittna hur gängets elake ledare Joseph Seed överlämnar sig själv till dig utan bråk eller bekymmer. Det enda problemet är att du efter att ha satt Seed i bojor inte tillåts lämna lokalen där MC-knuttarna huserar. Du blir kort därefter kidnappad, fängslad och inlåst.

Det tar dock inte lång tid innan vi lyckats fly, dock. Du förstår säkert vad som händer härnäst - du kommer såklart att söka hämnd, fast besluten att norpa Joseph Seed en gång för alla och spränga gänget som styr Hope County med järnhand. Räkna med samma typ av våldsamheter som vi njutit (i stora drag) av i såväl Far Cry 3 som Far Cry 4 (två fantastiska actiontitlar).

Detta är en annons:
Far Cry 5

Mycket av Far Cry 5 handlar om invånarna i Hope County. Om lojalitet, om hur du som spelare kommer att lyckas få dem på din sida eller om Seeds klor sitter så pass djupt i de flesta av dem att du kommer att tvingas arbeta i ständig uppförsbacke. Ubisoft var tydliga under Gamereactors besök att Far Cry 5 handlar om Hope County och dess invånare, inte om dig som spelare. Du ska göra ett jobb, försöka smälta in och nyttja lokalinvånarnas resurser. Det kommer att gå rekrytera folk ur lokalbefolkningen som kommer att kämpa tillsammans med dig, sida-vid-sida och rollspelsaspekten som bara glimrat till i tidigare spel - verkar här vara klart mer utbyggd.

precis som sig bör i Far Cry är känslan när vi promenerar igenom delar av spelvärlden ständigt sådär oförutsägbart hotfull. Runt vilken krök som helst kan det dyka upp påtagliga faror tillräckliga för att förpassa oss till dödsriket och det gäller att som vanligt vara beredd på det mesta - hela tiden. Det religiösa temat verkar vara väldigt stilfullt utfört och det är en otäck känsla av fanatism som genomsyrar de delar vi får kika närmare på under vårt studiobesök. "I am your father and you are my children" utbrister Seed i trailern som vi fått kika på och det märks väl att Ubisoft velat djupdyka i var religiös fanatism innebär och gör med människor som slåss under en så pass stark övertygelse som religion ofta innebär.

Far Cry 5
Detta är en annons:

Seed och hans skoningslösa syskon (två bröder och en syrra) är sådär äckligt våldsamma som skurkarna i de två tidigare spelen också var. Deras våldskampanj mot Hope County kallas för " The Reaping" och vi får se hur de dränker oskyldigt folk under dop samt skjuter andra som vägrar lyda order. Vi fick också en inblick i vad och med vilka vi kommer att kämpa med i kampen Joseph Seed, under vårt besök hos Ubisoft. Pastor Jerome är en präst (duh!) som helt enkelt fått nog och efter att ha försökt tala Seed-släken till rätta har han nu plockat upp hagelbocken i ett försök att tvinga dem till förändring. Mary May äger baren i staden och denna plats används som bas för det uppror som nu sker inom staden för att försöka största The Reaping. Nick Rye är spelets trevligaste typ som med sitt besprutningsplan och mekaniska färdigheter hjälper dig och Jerome/May med diverse viktiga moment i kampen mot Seed-klanen.

Hur du samarbetar med dessa personer och andra som är villiga att medverka i kampen mot MC-gänget kommer på flera sätt än tidigare att forma din resa genom Far Cry 5, lovar Ubisoft. Vi kommer även, för första gången någonsin, att kunna spela igenom hela äventyret tillsammans med en kompis och inte endast ett antal specialskräddade co op-uppdrag som inte följer grundstoryn i singleplayerkampanjen. Detta är något som vi på Gamereactor efterfrågat sedan Far Cry 2 och det känns bra att Ubisoft äntligen implementerat det i femman.

Far Cry 5

Mer då? Ubisoft utlovar bättre och större fokus på fordonsbaserad krigföring med fler modeller, typer av varianter av olika fortskaffningsmedel inklusive en hel radda flygplan och mindre helikoptrar. Vi kommer även att få chansen att bossa runt vilda, högst dödliga djur och bussa dem på fienderna i betydligt större utsträckning än i tidigare delar. I stort låter allt detta otroligt bra, tycker vi. Ubisoft har blandat Far Cry 3 med Sons of Anarchy och kryddat med den mycket våldsamma TV-följetongen Banshee. Vi ser väldigt mycket fram emot detta som släpps till samtliga plattformar den 27:e februari 2018.

Far Cry 5

Relaterade texter

Far Cry 5Score

Far Cry 5

RECENSION. Skrivet av Kim Jakobsson

Kim har spenderat merparten av helgen bland de soldränkta granskogarna i Montana, med en galen kult som vill göra slarvsylta av allt som kommer i deras väg...

7
Rykte: Ubisoft Toronto arbetar på Far Cry 6

Rykte: Ubisoft Toronto arbetar på Far Cry 6

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Far Cry 5 blev Ubisofts mest framgångsrika titel denna generation, och att de därmed filar på en uppföljare är kanske inte så konstigt. Via en självutnämnd insider på...

0
GRTV spelar Far Cry 5: Lost on Mars

GRTV spelar Far Cry 5: Lost on Mars

NYHET. Skrivet av Petter Hegevall

Varje veckodag (och ibland helger, men bara om vi känner oss givmilda och arbetstokiga) sänder vi klockan 16:00 något som sedan 2014 har kallats för Gamereactor Live....



Loading next content