Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
förhandstittar
Ni no Kuni II: Revenant Kingdom

Ni no Kuni II: Revenant Kingdom

Vi har slagits i två episka strider mot två distinkt olika bossar och överlevt för att berätta allt om det...

  • Text: Sam Bishop. GR EU (Översättning: Kim Orremark)

Ni no Kuni II: Revenant Kingdom visades upp på årets E3-mässa i Los Angeles och Bandai Namco var vänliga nog att visa upp spelet en gång till i London strax efter. På plats fick spela två olika delar av uppföljaren till Ni No Kuni: Wrath of the White Witch från 2013. Delarna var två massiva strider där vi fick möjligheten att klämma och känna på spelmekanikerna. Protagonisten från det första spelet, Oliver, är utbytt mot den unge Evan Pettiwhisker Tildrum som försöker återfå sitt kungarike som är under belägring av onda krafter. Äventyret kommer ta dig genom stora öppna landskap under flertalet olika uppdrag, och premissen är lik den i förra spelet. Det är ett rollspel i tredjepersonsvy i en färgstark värld med djupa stridssystem och en samling hjältar som slåss för de goda.

Vi kastar oss rakt in i den första spelbara delen som finns där möter vi den elake Longfang, Lord of Flame, (som numera är smeknamnet på chefredaktör Petter) han är en jättelik drake som sitter och myser i stekhet lava medan våra hjältar står illa till en stenig liten ö. När vi började misshandla drakens händer och försöka skjuta honom med projektiler inser vi snabbt att det inte blir tal om en strid som är avklarat på en handvändning, hans gigantiska livmätare går nedåt fruktansvärt långsamt.

Ni no Kuni II: Revenant Kingdom
Longfang är stor. Mycket stor.

Där det första spelet hade "familiars", varelser som du kunde fånga och träna som hjälp finns det här något som heter "higgledies" som verkar vara ett en viktig aspekt av spelet. Det visar sig att dessa är till stor hjälp under bosstriden som vi håller på med. Då och då uppenbarar sig en grupp "higgledies" med olika färger och lyckas du nå dem inom en viss tidsfrist kan du använda deras kraft. Exempelvis återfår du liv av de gröna medan de röda kan användas för att för sätta upp en skyddande sköld.

Vi hade givetvis även tillgång till våra egna krafter, både offensiva och defensiva. Genom att hålla ned R2 och trycka på trekant kunde vi hela karaktärer och genom att hålla ned R2 och trycka på kryss kunde vi dela ut massvis med skada i en enda attack. Dessa färdigheter går att använda så länge den blåa mätaren (över livmätaren) är fylld. När vi börjar få bra grepp om "higgledies" och färdigheterna blir Longfang inte särskilt skräckinjagande längre och vi lyckas besegra honom relativt enkelt.

Du kommer dock stöta på problem om du inte budgetterar ordentligt, vilket var exakt vad vi gjorde. Det gäller att variera mellan standardattacker, specialvarianter och de som kan göra skada på avstånd. För alla fegisar där ute går det att stå på säker mark och göra nästintill obefintlig skada men utan risk för sig själv, även om det lär bli svintråkigt i längden.

Ni no Kuni II: Revenant Kingdom
Ni no Kuni II: Revenant Kingdom
Ni no Kuni II: Revenant Kingdom
Ni no Kuni II: Revenant Kingdom