Svenska
nyaste
Atrás

Spel

Här inne pratar vi bara om spel.

Nintendo Classic Mini "Officiell tråd"


Nintendo har än så länge släppt två stycken Nintendo Classic Mini konsoler.
Detta är en ny väg som Nintendo tar vid sidan av Virtual Console för att släppa gamla spel på nytt men denna gången för att även återge känslan av att spela på de gamla original konsolerna.

"Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System"

Det började 2016 med att Nintendo släppte en mini version av Nintendo Entertainment System med 30 inbyggda spel.
Det var tänkt att konsolen bara skulle säljas under julhandeln 2016 men den blev slut såld på direkten och var näst intill omöjligt att få tag på.
Nintendo blev tvungna att fortsätta släppa fler konsoler en bit in på 2017 tills de i mars meddelade att de skulle sluta tillverka fler konsoler.
I september 2017 meddelade Nintendo att de kommer börja sälja Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System igen under sommaren 2018.

"Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System"

Inte långt efter att Nintendo hade slutat tillverka Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System under 2017 så dök ett rykte upp att anledningen till att de slutade tillverka den konsolen var för att de skulle börja tillverka mini versioner av Super Nintendo Entertainment System istället.
I slutet av juni 2017 så bekräftade Nintendo detta och den 29 september 2017 så släpptes denna konsolen med 21 stycken inbyggda spel.
En stor nyhet med denna konsolen var att det aldrig tidigare släppta spelet Star Fox 2 var ett av de 21 spelen på konsolen.
Emuell Moon
  • 0
Så, vad säger ni?
Har ni beställt någon Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System eller någon Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System än och fått hem konsolen?
Vad tycker ni om konsolen eller konsolerna?
Vilka viktiga spel enligt er saknar dessa två konsoler?
Och vad tycker ni Nintendo skulle kunna göra bättre med en Nintendo Classic Mini: Nintendo 64?
Emuell Moon
  • 0

För att kommentera måste du vara inloggad. Om du inte är medlem än - bli medlem nu!