Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

SteelSeries Spectrum 7XB

Vi har hårdtestat Xbox 360-dedikerade headsetet SteelSeries Spectrum 7XB under åtskilliga rundor Halo: Reach och Call of Duty: Black Ops. Är detta lösningen på alla dina problem?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Låt oss slå fast två saker direkt. En av de smartaste saker Microsoft gjort är att inkludera ett headset med Xbox 360. Det är mycket tack vare det man lyckats göra Xbox Live till ett så levande community, där folk pratar fritt med varandra. Det var det ena. Det andra är att headsetet tyvärr suger - hårt. Från kvalitet till funktion och allt däremellan.

HQ

Om man som gamer vill ha ut mesta möjliga ur sina spel är det därför en direkt nödvändighet att skaffa sig ett anständigt headset, och bland många testade modeller, är SteelSeries Spectrum 7XB en av de bättre kandidaterna. Men smakar det så kostar det - runt 1 600 kronor får du betala för kalaset.

SteelSeries Spectrum 7XB

För 1 600 borde man få rejäla grejer, men faktum är att Spectrum 7XB känns oväntat plastigt. Det gnekar och har sig och batteriluckan har vid flera tillfällen åkt upp då jag lite hastigt lagt ifrån mig headsetet. Något som kan vara förödande om man snabbt ska in i en hård match igen. Dessutom var det oväntat meckigt att få igång allt och en 6,35mm-plugg saknades, så det fick jag fixa på annat håll.

Vinner i längden

Detta är en annons:

Men efter några timmars spelande vinner SteelSeries Spectrum 7XB ändå i längden. Precis som andra lurar från samma tillverkare finns oumbärliga ducking-funktionen LiveMix, som dämpar spelljudet när någon talar. Jag har nog inte skrikit "va?" så lite som när jag spelat med dessa raringar.

Headsetet sitter bra på huvudet och kåporna är föredömligt bekväma, även om jag gissar att de med stora öron kommer tycka att de är på gränsen till för små. Lösningen med mikrofonen är också smart då den är av rund typ som inte behöver riktas åt något speciellt håll för att fånga upp rösten på bästa sätt. Så länge man har den i närheten av munnen är det väldigt lätt att föra dialog.

SteelSeries Spectrum 7XB

Bra ljud som kräver lite setup

Detta är en annons:

Ljudet i SteelSeries Spectrum 7XB är riktigt bra, även om jag fick pilla lite med inställningarna innan jag fick den tyngd i basen jag vill ha. För den som fortfarande spelar med TV-ljud på sin Xbox 360 (gud förbjude) kommer det dock vara ett lyft oavsett.

Jag skriver förresten Xbox 360 av en anledning. Detta är verkligen ett headset dedikerat till just 360. Det finns förvisso lösningar avsedda att passa flera format, men det brukar sällan bli lika bra, och det är onekligen trevligt med den passform och funktion som man får med ett headset anpassat till en specifik konsol. Exempelvis funktionen som gör att headsetet automatiskt stänger av sig när man stänger konsolen och den formgjutna kontakten för handkontrollen.

SteelSeries Spectrum 7XB

För den som absolut vill går det att koppla Spectrum 7XB till PC och Playstation 3, men då fungerar inte miken, vilket i slutändan gör det till lite mer än bara ett par dyra hörlurar. Är det vad du vill ha finns det bättre och mer prisvärda alternativ.

Slutsats

SteelSeries Spectrum 7XB vinner i längden. Visst kan de spraka lite mellan varven och visst är räckvidden till sändaren kortare än jag hade önskat. Men för den som vill hardcore-spela utan att störa grannarna, få ut mesta möjliga av sina titlar och tycker att 1 600 kronor är väl värt för att uppnå detta, är det inte mycket att snacka om. Slå till!

SteelSeries Spectrum 7XBSteelSeries Spectrum 7XBSteelSeries Spectrum 7XB
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Fungerar klanderfritt, bra ljud för pengarna, dämpar omgivande ljud under chatt
-
Något plastigt, dåliga instruktioner, saknar 6,35 mm-plugg
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

SteelSeries Spectrum 7XB

SteelSeries Spectrum 7XB

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Vi har hårdtestat Xbox 360-dedikerade headsetet SteelSeries Spectrum 7XB under åtskilliga rundor Halo: Reach och Call of Duty: Black Ops. Är detta lösningen på alla dina problem?



Loading next content