Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Lenovo Y700

Lenovo rammar petig plast och mustig prestanda ned i våra halsar och det smakar smaskens...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Lenovo Y700 är naturligtvis tänkt som en konkurrent till bärbara spelburkar som Alienware 17 och Asus G750 som vi tidigare recenserat och även om själva grundidén, att stoppa in så pass mycket påkostad hårdvara i en laptop att den knappt går att lyfta, i grunden ter sig en smula orimlig börjar den här typen av burkar bli ordentligt attrativa för den rastlöse spelaren.

HQ

Y700 är verkligen proppsmockad med lyxkomponenter. Bakgrundsbelyst tangentbord med 16 miljoner olika RGB-färger, USB 3.0, HDMI-uttag. 16 GB arbetsminne, en superb IPS-skärm på 15" och ett inbyggt GTX 960m-grafikkort som presterar riktigt, riktigt bra. Burken är förinstallerad med Windows 10 och hela paketet är ett mycket attraktivt sådant.

Lenovo Y700
Den är riktigt stilren och snygg, Y700 15". Finns även i 17 tum för den som vill ha stooOOor skärm.

Datorn är inpackad i ett stilrent, läckert aluchassi och designen på själva höljet ger mig Star Wars-vibbar. Den ser ut som om den hade varit en del av Imperiets utrustning och till skillnad från exempelvis Alienware 17 så är den inte sådär överdrivet grotesk rent estetiskt och passar därmed även en äldre herre som undertecknad. Med tanke på prislappen (12 995 kronor) känns Y700 mycket, mycket påkostad och samma sekund som jag först packade upp den upplevde jag en kvalitetskänsla som få konkurrenter kan tävla med.

En annan aspekt av den här datorn som imponerar är Lenovos kylsystem som gör att Y700 är oroväckande tyst. Datorn arbetar i en arbetsvolym som enligt våra mätningar uppgår till 24 dB vilket är "knappt hörbart" om man ska tro diverse tabeller. Batteriet är ett helt vanligt fyracells-batteri av lithiumtyp och om du inte lirar det absolut mest krävande spelen så räcker det i sex timmar vilket enligt mig är imponerande.

Detta är en annons:
Lenovo Y700
Högtalarna är från JBL och de är bra men vi rekommenderar ändå ett par riktigt bra lurar.

I marknadsföringsarbetet inför releasen av Lenovo Y700 har det pratats mycket om stereoljudbilden som detta lilla kraftpaket klarar av. Detta är inte riktigt sant eftersom de två tum supersmå elementen helt enkelt inte kan prestera det "enastående" stereoljudet som marknadsföringskampanjen skvallrar om, men det är heller inte direkt dåligt. JBL har hjälpt till med ljudkretsarna och de små högtalarna arbetar stenhårt för att försöka låta som större element och även om det fungerar rekommenderar vi naturligtvis lurar eller externa högtalare från exempelvis Logitech.

Lenovo Y700Lenovo Y700Lenovo Y700
Benchmarktesterna visar att Y700 presterar riktigt fint.

Skärmen är (som sagt) en 15-tums-historia med IPS-panel med 4ms i input lag och den är fullständigt strålande. Ljusstark, jämn med minimala mängder bleed och ljusuniformitet och färgerna är strålande. I diverse benchmarktester har vi kommit fram till att Y700 är en mycket kapabel gamingdator som hanterar grafiktunga titlar riktigt snyggt. Vi har bland annat spelat The Division på medelinställningar med 47 bilder per sekund i bilduppdatering samt testat GTA V på max med runt 25 fps.

Detta är en annons:

I slutändan är Lenovo Y700 en kanondator som med enkelhet slår sig upp i toppen över prisvärda och stilfullt förpackade gaming-laptops till rimliga pengar. Jag delar med glädje ut vårt högsta betyg till den.

10 Gamereactor Sverige
10 / 10
+
Grym prestanda, vettig prisbild, fantastisk skärm, bra ljud, ljuvligt läcker design
-
Lite väl mjuk tangentkänsla
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content