Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Mophie Juice Pack

Med Pokémon Go ute är låg batteritid ett problem för mången fickmonsterjägare. Vi har testat batterikraften i Mophies Juice Pack ute på fältet...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Mobiltelefoner är avancerade idag och de drar mycket batterikraft för att fungera med alla de funktioner som de erbjuder. Den största boven i dramat på senare tid har för mig varit det nyligen släppta Pokémon Go, och jag tänker vara så fräck att gissa att det är precis samma för er andra som fastnat i det träsket. En snabb titt på min batterianvändningsdata visar att Pokémon Go har stått för 46 % av batteridränerandet under de senaste 7 dagarna.

HQ

Det finns ju lösningar på detta. En populär sådan har för många varit att köpa sig en powerbank, en sorts bärbar strömkälla som man kopplar upp telefonen till med USB-sladd. Det har fungerat rätt bra för mig vissa kvällar som jag har varit på fickmonsterjakt om nätterna men det medför sladdtrassel och det uppenbara faktumet att du har ytterligare prylar att släpa med dig ut.

Mophie Juice Pack
Bekvämligheten som detta skal erbjuder gentemot traditionella powerbanks är oslagbar.

Jag har under den gångna veckan testat ett betydligt smidigare alternativ; Mophies Juice Pack. Enkelt uttryckt handlar detta om ett mobilskal med ett inbyggt batteri. Tänk en traditionell powerbank, fast i form av ett skyddande skal. Så vi tar lite tekniska specifikationer med en gång. Modellen jag har testat fungerar till iPhone 6 Plus/6S Plus, då det är en sådan jag använder personligen (men det finns givetvis till alla möjliga telefoner och storlekar). Batteriet ligger på 2600 mAh, den väger 110,6 gram och måtten är 83.1 x 174.0 x 14.5 mm.

Paketet inkluderar en micro-USB för laddning genom dator eller strömadapter och en adapter för hörlurar, allt du verkligen behöver för att få ut det som utlovas. Och det som utlovas är 60 % bättre batteritid, vilket inte är helt fy skam såklart. Den omedelbara, mest uppenbara fördelen med Mophies Juice Pack (vars namn gör mig törstig) är att du får extra batterikraft till din telefon när du är ute på äventyr, vare sig det handlar om Pokémon-jakt i ditt grannskap eller om du är utomlands på semester, utan att behöva släpa på externa energikällor och sladdar.

Detta är en annons:

Det var hur lätt som helst att komma igång med den också. Telefonen slinker in fint i skalet efter att man tagit loss toppen av det och på baksidan har du dels en mätare som består av fyra små lampor med vitt ljus som visar hur mycket batteri skalet har kvar och en liten diskret strömbrytare som du använder för att slå på och av strömtillförseln. Skalet blockerar varken laddningsport, knappar eller högtalare. När det kommer till sistnämnda har Mophie kommit med en smart lösning; skalet dirigerar ljudet till fronten av telefonen och medan jag inte kan säga att jag har märkt av någon "rikare och fylligare ljudkvalité", som hemsidan beskriver, kan jag ändå säga att ljudet inte störs alls av Juice Packet. Jag behövde inte heller ta ut telefonen ur skalet för att ladda den, utan USB-laddaren som kom med laddar både telefon och skal när den kopplas in, vilket är smidigt.

Mophie Juice PackMophie Juice Pack
Mophies Juice Pack finns i fyra färger; Black, Gloss White, Rose Gold och Gold.

Och "smidigt" är väl nyckelordet för allt här. Det finns väldigt lite negativt att säga om denna produkt, i min bok. För min första testsession med batteriskalet tog jag och en vän en nattpromenad för att spela Pokémon Go några timmar. Mitt telefonbatteri låg på 100 % och skalet var aktiverat. Vi var ute i drygt tre timmar och sprang runt, med Pokémon Go-appen aktiv under hela sessionen. Ljusstyrkan var på max och jag hade 4G. Till min överraskning höll batteriet sig på 100 % under hela kvällen och det var inte förrän förmiddagen efter, när jag satt och jobbade, som jag märkte att batteriet hade gått ner till 97 %.

Nästa test var att dränera telefonens batteri till 1 %, aktivera skalets strömtillförsel och se hur mycket den laddar på innan den storknar. Och den orkade med att tanka upp till 80 % helt själv, vilket är imponerande. Visserligen var min aktivitet på telefonen under laddningsperioden inte maximal men det är ändå imponerande för ett Juice Pack som lovar 60 % längre livstid. I skrivande stund har jag haft på skalet i åtta timmar, med 100 % på telefonen. Återigen, idag har jag inte använt den till mycket mer än att SMS:a med redaktör Mäki och ett par samtal, men ändå.

Detta är en annons:

Designen är duglig. Skalet gör inte min iPhone 6S Plus snyggare, direkt, men den blir inte heller ful. Telefonen blir givetvis lite tyngre och bulkigare men inte såpass mycket att det blev ett hinder under mina nattliga jaktsessioner, och om du kan använda en iPhone 6S Plus (som redan "naken" är rätt maffig) med en hand lär du inte bli handikappad av att slänga på skalet heller. Funktion är ju dessutom det viktigaste i det här fallet och på det planet levererar Mophies Juice Pack med råge. Den är lätt att komma igång med, lätt att ladda och kommer inte med massor av förvirrande lösningar. Instruktionsboken är bokstavligen två sidor lång (med resterande sidor dedikerade till garantiinformation) och lyckas förmedla allt du behöver med illustrationer och inte en enda bokstav, så simpel är produkten.

Mophie Juice PackMophie Juice Pack
För att se hur laddat skalet är trycker du bara en gång på knappen nere till vänster på dess baksida, så visar lamporna styrkan.

Det enda som jag känner är ett hinder för Mophies Juice Pack är dess pris. Det rekommenderade svenska priset ligger nämligen på 1099 kronor. På en marknad där du kan få tag på en duglig powerbank för ett par hundringar är det priset i det saftigare laget och jag hade personligen inte betalat så mycket för denna produkt, trots att jag verkligen, verkligen gillar den. Det kommer visserligen från en kille som sällan finner sig i situationer där dåligt batteri blir ett problem. Jag har ett arbete där jag sällan är längre bort från ett strömuttag än två meter.

Det är lätt för mig att rekommendera Juice Packet för vem som helst som ofta är på resande fot och söker ett smidigt alternativ att förlänga deras telefontid. För den fungerar verkligen, och skänker sådan enkelhet att det är lätt att bli beroende av den. Den är dessutom försedd med små gummikuddar som skyddar telefonen från lättare smällar och produkten känns väldigt välbyggd. Priset gör dock att detta inte nödvändigtvis är det bästa alternativet för den fattige studenten som kärat ner sig i Pokémon Go och nöjer sig med en billigare powerbank. Den som gärna betalar mer för bekvämlighet kommer dock trivas bra med Mophies Juice Pack.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Grym batteritid, enkel och intuitiv att få igång och använda, smidigare än många av alternativen, smarta lösningar för uttag och högtalare
-
Priset är lite väl saftigt
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

3
Mophie Juice Pack

Mophie Juice Pack

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Oliver Thulin

Med Pokémon Go ute är låg batteritid ett problem för mången fickmonsterjägare. Vi har testat batterikraften i Mophies Juice Pack ute på fältet...



Loading next content