Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

AKG N40

Petter har förtrollats av AKG:s snordyra värsting-snäckor...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det finns gott om superba snäckor och under den senaste månaden har jag och Gamereactors ljudexpert Fredrik Lindman lyssnat på en hel del av dem. Shure SE846, B&O Beo-Play H3, RHA T20i, Sony XBA-N3AP och JBL Reflect Aware är alla topplurar som vi njutit i stora drag av på slutet. Det finns dock, enligt mig, ingenting som slår AKG N40. Jag har kallat dem "världens bästa in ear-lurar" och har absolut inga problem att upprepa det konstaterandet.

HQ
AKG N40
Designen är himmelskt snygg och passformen direkt kriminellt bra.

För 4200 kronor (!) får man såklart en renodlad lyxsnäcka där det givetvis inte snålats någonstans. I den exklusiva lådan som N40 levereras i får man med två olika sladdar, en med och en utan mikrofon för mobilsamtal. Kabeln har en öronbygel i änden så att propparna inte trillar ur och det följer med en uppsjö av olika pluppar för olika stora hörselgångar. AKG har även haft den goda smaken att skicka med olika delningsfilter som gör att det går alldeles utmärkt att förändra ljudkaraktären i lurarna och det är på så sätt enkelt att styra om N40 från bastunga till transparenta, om man så skulle vilja det.

AKG N40
Det finns inga in ear-lurar vi någonsin vidrört som låter såhär bra. Inga...

Med standardfiltret installerat låter N40 varmt, fylligt och livligt. N40 bjuder på en ton och en karaktär som liknar Beats mer än vad de påminner om de mycket mer "sansade" Sony XBA-N3A-snäckorna fast med helt, helt annan balans, upplösning och dynamik. Jag, som du säkert vet vid det här laget, är ruskigt svag för den här typen av basorienterat ljud men är på samma gång känslig för om mellanregistret nedprioriterats vilket inte är fallet här. Jag har lyssnat mycket på N40 kopplade till min Iphone 7 Plus via en Audioquest Dragon Fly och kan med stor säkerhet säga att detta är det överlägset bästa, helportabla, ljudet jag hört i hela mitt liv.

Detta är en annons:

N40-snäckorna sitter dessutom oförskämt bra tack vare finurlig design och underbart bra materialval. Jag har under de senaste veckorna kunnat headbanga sönder ett vitrinskåp (bland annat) till tonerna av Thin Lizzys "Cowboy Song" utan att lurarna rört sig det minsta i mina öron. Det, tillsammans med de utbytbara filtren vilket radikalt förändrar ljudkaraktären och på så sätt passar de allra flesta, gör dessa snäckor till in ear-lurens Rolls Royce. N40 är utrustade med hybridelement som består av ett balanserat armaturelement samt ett dynamiskt element från Knowles. Kombinationen är strålande, ger en len och ren ton med massor av dynamik och framförallt kontroll över hela registret.

AKG N40
N40 är snäckornas Rolls och något för dig som verkligen vill ha det bästa.

Det spelar ingen roll om jag spelar den något diskanttunga "Seven Days" med Sting eller om jag poppar Cochise med Audioslave (vila i frid, Cornell) - AKG N40 briljerar lika mycket oavsett musiktyp. De behöver dessutom ingen hörlursförstärkare för att de ska låta magiskt bra även om en Dragon Fly är att rekommendera (oavsett). Det finns riktigt bra in ear-lurar, sen finns det N40 som helt enkelt är bäst.

10 Gamereactor Sverige
10 / 10
+
Makalös ljudkvalitet, möjligheten att skifta delningsfilter, sanslös komfort och ergonomi, strålande byggkvalitet, larvigt läcker design
-
Dyra
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

AKG N40

AKG N40

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Petter har förtrollats av AKG:s snordyra värsting-snäckor...



Loading next content