Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

HyperX Alloy Elite

HyperX släpper nytt tangentbord och Fredrik har knapprat så fingrarna blöder den senaste veckan...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det har blivit en hel del testande av tangentbord det senaste året och visst är det en smula svårt att hitta något nytt att skriva om eller någon ny vinkel att ta för det är ju i slutändan "bara" ett tangentbord och så länge det registrerar knapptryckningarna fyller det ju sin funktion, typ. Jag har recenserat 20 stycken de senaste två åren och börjar bli som en enda stor tjatmoster, känns det som. Alla tangentbord jag prövat hittills skiljer sig åt på till exempel känslan i knapparna eller valet av material och därför är jag fortfarande lika nyfiken på hur sådana detaljer fungerar inför varje test.

HQ

Med det sagt slogs jag av hur otroligt välbyggt HyperX Alloy Elite känns. Tyngden på det kolsvarta bordet skvallrar direkt om att materialvalen är av högsta kvalitet och mycket riktigt är chassit gjort av stål och därmed mycket stabilt. Den tjocka tygkabeln med dubbla USB-anslutningar mot datorn känns även den påkostad och att det både följer med utbytbara tangenter och handledsstöd gör kvalitetsintrycket ännu starkare. Kingston har verkligen inte sparat på krutet och det märks redan innan jag kopplat in det i datorn.

HyperX Alloy Elite
Designen osar lyx och det röda strecket längs hela tangentbordets överkant är riktigt läckert. Lekfullheten med loggan på mellanslagstangenten är pricken över i:et.

Designen är riktigt läcker med en mattsvart kropp och röd bakgrundsbelysning som går att justera med speciella knappar eftersom det inte finns någon separat mjukvara. Belysningen är bland de bästa jag har sett och det "blöder" väldigt lite från varje tangent som gör att skenet blir extra klart genom symbolerna på knapparna vilket gör det enkelt att hitta rätt knapp att trycka på. Det röda strecket ovanför F-tangenterna som sträcker sig längs hela bredden är även det riktigt snyggt och jag gillar att Kingston har lekt lite med loggan och placerat bokstäverna HX på mellanslagstangenten. Med beröm godkänd design enligt mig.

HyperX har valt att använda sig av Cherrys brytare och på just det här bordet sitter det den röda varianten som även är mina absoluta favoriter. De tyska ingenjörerna har lyckats helt perfekt med dessa mekaniska underverk och att HyperX har valt att bestycka bordet med dessa passar mig klockrent. De är otroligt sköna med en perfekt balans av motstånd vid anslag och en ruggig precision. När jag spelar finns det hela tiden en distinkt respons från varje knapptryckning som förmedlar en trygg känsla av att du har kontroll oavsett hur snabbt jag än knapprar på tangenterna. Att de dessutom tillhör de tystare mekaniska brytarna gör ju inte saken sämre heller.

Detta är en annons:
HyperX Alloy Elite
Handledsstödet är perforerat för att du inte ska halka och fungerar utmärkt samtidigt som det är väldigt skönt att vila handloven mot.

Funktioner finns det inte särskilt många på Alloy Elite då tangentbordet är av plug-and-play typ. Det du kan göra är att justera belysningen, sköta några mediafunktioner, höja och sänka ljudet på ett litet scrollhjul och att aktivera game-mode som avaktiverar Windows-kommandon så du inte av misstag flyger ut på skrivbordet mitt under brinnande eldstrid. Riktigt fiffig funktion faktiskt som jag har använt flitigt hela veckan. Men bortsett från dessa finns det inget mer än en USB-ingång på baksidan där du till exempel kan ladda telefonen och visst saknar jag möjligheten att programmera egna makro-knappar men det är ett lyxproblem som går att lösa på annat sätt.

HyperX Alloy Elite
Cherrys röda brytare är bäst i världen enligt undertecknad och här hittar du alltså dem.

HyperX Alloy Elite är ett riktigt bra tangentbord som är välbyggt, har trygga säkra brytare och ser väldigt påkostat ut med sin läckra design. Det halksäkra handledsstödet är otroligt skönt och att du även kan byta ut de vanligaste spel-knapparna mot räfflade tangenter istället visar bara hur väl Kingston känner oss gamers som ställer lite högre krav på sin spelutrustning och som dessutom vill lägga någon extra krona på ett riktigt kompetent tangentbord. Hatten av säger jag bara.

Detta är en annons:
09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Makalös byggkvalitet, fantastiska brytare, läcker design, strålande belysning, trevligt handledsstöd
-
Inga makro-möjligheter
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
HyperX Alloy Elite

HyperX Alloy Elite

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Fredrik Lindman

HyperX släpper nytt tangentbord och Fredrik har knapprat så fingrarna blöder den senaste veckan...



Loading next content