Svenska
MEDLEMSRECENSION

Half-Life 2

Efter att ha räddat mig själv, tog jag jobbet som världens hjälte och när jag vaknar på tåget mot den kalla staden City 17 ryser jag till. Inte av egentlig kyla men det är något som inte stämmer här.

City 17. Framtidens östberlin. Dit har han, G-man skickat mig, en F.D. teoretisk fysiker, nu massmördare och hjälte för att frigöra världen från de hot och den makt den utomjordiska hybrid rasen The Combine utgör. Utan ett vapen, inte ens en fickkniv har jag fått med mig när jag utan bagage stiger av på station i staden. Jag får en kamerablixt i ansiktet. En liten flygande och ytterst irriterande kamera identifierar mig och flyger sedan vidare. Alla är klädda i blått som om det vore ett sinnessjukhus och polisens disciplin är nästan overklig.

Nykomlingarna till staden blir utlottade om dom ska leva ett liv i staden eller bli ivägskickade till fånglägret Nova Prospekt. Folk berättar för mig om hur det är att leva där, hur fruktansvärt folk blir behandlade. Folk är paranoida, psykiskt sjuka. Vems fel är det här, egentligen. En stor monitor möter mig när jag går av tåget och det är min förra Chef från Black Mesa, Wallace Breen.

En listig typ som fick utomjordingarna på hans sida. I sin egna skyskrapa sitter han och käkar god mat och låter folket lida. Precis som i vilken annan diktatisk stat som helst.

Dagarna därpå skulle jag och mina vänner leda ett revulotion som skulle påverka hela den mänskliga historien.

Jag måste tacka Valve för vilket enastående spel dom har både animerat, komponerat och skrivit. Allt är väldigt genomtänkt och perfekt utfört.

Det grafiska och fysiska arbetet är i särklass helt fantastiskt. Sex år efter dess premiär ser inte Half-Life så dumt ut. Source Motorn som var specialutvecklad för Half-Life 2 har nu använts i många av Valve:es andra spel.

Gordon Freeman tvingas resa runt en jävla massa i kampen på att genomdriva en revolution. Han blir verkligen framtidens "Che Geuvara". En av de mäktigaste scenerna är när man attackerar ett stort, enormt, gigantiskt fängelse vid namn Nova Prospekt helt ensam. Valve får verkligen stämningen, alltid.


Half-Life 2 är inte bara coolt och awesome för massa specialeffekter utan tvärt om det är det för att det är enkelt utfört. Valve får verkligen en realistisk stämning i det orealistiska. Det är inte för mycket laser och blixtar och det tackar jag gud för. Half-Life 2 är enligt mig ett av världens bästa spel.

Medlemsrecensioner47
Samlat betyg: 9.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10