Svenska
MEDLEMSRECENSION

SteamWorld Dig

Skrivet av: Jonasv   2014-04-03

Har du någonsin drömt om att gräva upp guldklimpar och juveler från jordens inre? Då kommer du finna ditt lystmäte i SteamWorld Dig!

Och det blir om möjligt ännu bättre utifall du också drömt om att få vara en liten ångdriven robotgubbe iklädd cowboyhatt med stetson stuk!

För i SteamWorld Dig spelar du som Rusty, en tuff liten steambot med lätt underbett. Spelet börjar med att Rusty får ett brev av sin farbror som vill att brorsonen ska komma och ta över hans gruvverksamhet i den lilla staden Tumbleton. Väl där börjar grävandet och det tar inte lång tid innan Rusty stöter på ett mysterium som måste lösas! Spelmekaniken är enkel och det är riktigt beroendeframkallande att hacka sig fram i grottorna för att hitta glänsande metaller och fina ädelstenar. För pengarna, som också fungerar som spelets XP, kan du sedan köpa olika uppgraderingar och verktyg som hjälper dig i ditt grävande.

Svenska Image & Form Games bjuder på en gedigen 2D-plattformare som får mig att nostalgiskt tänka tillbaka till SNES'ens storhetstid. Den retrodoftande grafiken i kombination med den solida kontrollen påminner mig om hur mycket jag saknat en intressant och innovativ plattformare till Sonys handhållna. Rayman Origins var visserligen mycket bra men det lyckades inte fånga mig på samma sätt som Steam World Dig. Rusty och hans Western-inspirerade värld charmar mig så frisyren nästan flyger av. Spelupplägget är fantastiskt underhållande och absolut värt slantarna det kostar.

Spelet släpptes ursprungligen till 3DS men det kommer verkligen till sin rätt på Vitans knivskarpa skärm. Det är en fröjd att se Rusty hoppa sig fram i gruvan och vandra runt bland Tumbletons lustiga invånare.


SteamWorld Dig finns både på PSN och Nintendo E-shop så har du en Playstation Vita eller Nintendo 3DS är det inget snack om saken. Unna dig några mysiga timmar. Köp, spela och bli lite gladare i själen!

I was born one morning when the sun didn't shine, I picked up my shovel and I walked to the mine...

Samlat betyg: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10