Svenska
Gamereactor
nyheter
Counter-Strike: Global Offensive

FaZe och Astralis till final i Eleague

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Inatt är det dags för finalen av Eleague Premier. Astralis och FaZe lyckades avancera från sina semifinaler under gårdagen och ställs nu mot varandra. Vinnande lag kammar hem hela 4 miljoner kronor medan tvåan inkasserar lite drygt 1 miljon.

Semifinalerna de spelade gick såhär:

Semifinal 1

Cloud9 vs Astralis

Karta 1 - Mirage
Amerikanska laget Cloud9 är inget dåligt gäng men det var nog inte många som på förhand hade trott att de skulle pressa Astralis så pass mycket som de faktiskt gjorde.

Efter en 10-5 ledning efter första halvlek hade Cloud9 fått många att höja på ögonbrynen. Trots en uppryckning och vinst i andra halvlek från Astralis kunde Cloud9 hålla undan och vinna kartan med 16-12.

Karta 2 - Overpass
Under första kartan visade Astralis upp ett något slarvigt spel. Något som kom att fortsätta även på Overpass. Detta till trots lyckades Astralis ordna en knapp ledning i halvtid med 8-7.

I den andra halvleken var dock laget snubblande nära att ge Cloud9 matchpoäng och därmed vara en runda från finalen. Där och då var det som om att Astralis bestämde sig, tog sig samman och höjde sig ytterligare. Underläge 12-14 blev istället till vinst med 16-14. Vändningen var gjord och det prekära läget hade glömts bort.

Semifinal 2

FaZe vs North
En på förhand mycket tuff uppgift för det andra danska laget i semifinal.

Karta 1 - Mirage
North fick här precis den start som de behövde för att kunna ge FaZe en ordentlig utmaning. Danskarna hade med sig en 9-6 ledning i halvtid. Väl i andra halvlek tog bränslet dessvärre mer eller mindre slut och laget lyckades endast plocka 3 rundor. FaZe var svårstoppade och vann andra halvan med 10-3 och kartan totalt med 16-12.

Karta 2 - Inferno
North hade här svårt att få något ordentligt flyt i sitt spel och laget fick börja andra halvlek med att försöka jaga ikapp underläge med 6-9. Något man aldrig riktigt lyckades med utan istället fick man återigen se sig besegrade av suveräna FaZe som stängde kartan med 16-10 och totalt 2-0 i matcher.

Finalen mellan FaZe och Astralis spelas 04:00 inatt svensk tid för den som orkar vara vaken.

Counter-Strike: Global Offensive

Relaterade texter

Counter-Strike: Global OffensiveScore

Counter-Strike: Global Offensive

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

En av spelindustrins mest ikoniska serier är tillbaka. Mathias har handlat vapen, desarmerat bomber, räddat gisslan och återupplevt terroristjaktens gyllene dagar i PC-versionen...

Counter-Strike: Global OffensiveScore

Counter-Strike: Global Offensive

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

En av spelindustrins mest ikoniska serier är tillbaka. Mathias har handlat vapen, desarmerat bomber, räddat gisslan och återupplevt terroristjaktens gyllene dagar...



Loading next content