Svenska
Gamereactor
nyheter

Neogaf nedlagt sedan ägaren anklagats för sexuella trakasserier

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

I 18 års tid har Neogaf varit en slags mittpunkt i spelvärlden där journalister, spelutvecklare, analytiker, PR-folk och såklart framför allt gamers hängt för att snacka om spel och spelvärlden i stort. Ämnena har handlat om allt från spelförsäljning av väldigt obskyra titlar till betygen på de senaste spelen.

Antalet rykten som startat på Neogaf är snubblande nära oändligt och du som läser Gamereactor har säkert ofta sett forumet angivet som källa. Men nu är det slut med det. Under helgen kom det fram att ägaren anklagas för sexuella trakasserier, vilket ledde till motiverat raseri bland användare, att moderatorerna hoppade av och ännu mer raseri.

Sedan sent på lördagskvällen är Neogaf därför inte längre tillgängligt, och det återstår att se vad som händer nu. Rimliga gissningar är att någon försöker skapa en andlig uppföljare, att någon annan fortsätter driva forumet eller att det på något sätt tas över av sociala medier.

Det mest troliga är dock att en era nu är över och att Neogaf är borta för alltid. Några stora namn i spelvärlden som kommenterat detta är Mike Ybarra (corporate vice president för Xbox och Windows) som inte verkar helt ledsen utan twittrar: Glad to see things finally burning to ashes.

Andrew Reiner från Game Informer skriver: RIP, NeoGAF, the forum most journalists said they had no respect for, yet went to numerous times a day.

Spelutvecklaren Jools Watsham uttrycker sig mer diplomatiskt: It's sad how the behavior of one can negatively affect many. I hope those who were using NG for good find a good new home.

Kommer du sakna Neogaf?

Neogaf nedlagt sedan ägaren anklagats för sexuella trakasserier


Loading next content