Svenska
Gamereactor
nyheter
Ruiner

Sonys regeländring ger problem för små utvecklare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Sony har nyligen genomfört en regeländring som säger att alla spel till deras format måste åldersmärkas av ESRB (Entertainment Software Rating Board - den amerikanska motsvarigheten till PEGI). Det har lett till problem för mindre utvecklare som vill ge ut fysiska exemplar till Sonys konsoler och åtminstone en nedläggning av en tänkt fysisk utgåva är ett resultat av detta, nämligen Ruiner.

Tidigare behövde fysiska specialutgåvor av mindre digitalt utgivna spel inte åldersmärkas via ESRB, vilket gjorde detta till en enkel procedur. I mitten av augusti ändrades dock detta. Problemet är att åldersmärkning av digitala spel är gratis, medan fysiska däremot kostar. Det är inget problem för Activision eller EA, men för den lilla studion som säljer några tusen exemplar kan det vara en belastning för mycket.

Risken är alltså att vi framledes kommer se mindre fysiska utgåvor av indie-spel till Playstation 4. Å andra sidan växer digitalt utgivna spel så det knakar. Tycker du detta har någon betydelse?

Ruiner
Det blir ingen fysisk utgåva av Ruiner till följd av Sonys regeländring.

Tack Kotaku

Relaterade texter

1
Ruiner-samlarprylar lagom till julafton

Ruiner-samlarprylar lagom till julafton

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Reikon Games och Devolver Digital har sett till att fira Ruiner-julafton rejält i år med en uppdatering kallad Winter Cringe till både Steam och GOG, och nu satsar de...



Loading next content