Svenska
Gamereactor
nyheter
Counter-Strike: Global Offensive

Drömfinalen blev till verklighet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det var dags för sista fighten av året ESL Pro League Finals. Den stora finalen, som skulle spelas i en bäst av 5. Innan turneringen drog igång och ju längre den led satt många och hoppades på att få se ett tungviktsmöte i världens just nu bästa lag, SK & FaZe.

Efter att de utan större problem besegrat sina semifinalmotståndare blev så fallet. Frågan inför handlade aldrig om finalen skulle bli tillräckligt sevärd eller ej utan om SK skulle vinna sin 3:e stora turnering sedan Boltz anslutit eller om FaZe skulle kunna rå sig på dem och visa sin styrka.

Inferno - Precis den start FaZe behövde
Finalen blev precis så intressant och underhållande som man hade kunnat hoppas på. I sändningen hördes kommentatorn HenryG säga att FaZe behövde vinna första kartan för att ha en ordentlig chans på titeln. Inferno var lagets mappick.

Det blev en jämn inledning av finalen och tillslut fick FaZe precis den start de behövde och kunde efter 16-13 vinst sno med sig 1-0 till stundande kartan Overpass.

Väl där visste laget att SK är riktigt starka och därför föga förvånande att de kom att mötas på just den kartan.

Kvitterat på Overpass
Precis som på den första kartan såg vi FaZe vara något starkare i halvtid och ha med sig en ledning med 8-7. Till skillnad från Inferno skulle dock SK visa sig för starka på sin CT-sida där laget plockade upp 9 rundor. FaZe lyckades aldrig komma närmre än 16-11 och det var därmed kvitterat.

Mirage
Med ställningen 1-1 styrde lagen mot Mirage. Som om det inte var jämnt nog så hade båda lagen inför det här mötet visat upp en ganska god form på kartan där vinstprocenten 61 gällde för de båda.

Matchen då? Nja den skiljde sig från de tidigare på så vis att det var en klar dominans och ett mycket ensidigt resultat i halvtid. SK imponerade som CT och 13-2 var ett tydligt kvitto på det. En förlorad pistolrunda sinkade dock laget att gå upp i 2-1 ledning. Men bara tillfälligt. Att FaZe lyckades vinna 7 rundor i andra halvlek hjälpte föga då SK vann de viktiga 3 rundorna som saknades för att nå 16. Man hade nu vänt på steken och hade gott mod inför stundande Train.

Train
Det såg länge ut som att SK skulle springa iväg med den här kartan också. Vid ställning 8-0 kunde tillslut FaZe vinna sin första runda. Något som gav dem mersmak. Laget vann nämligen 11 raka rundor och hade skaffat sig en ledning med 11-8. Då svängde det ännu en gång.

SK som såg ut att ha tappat luften totalt började istället vinna rundor igen och underläge 11-8 blev istället till ledning 14-11. Spänningen och bytet av momentum skulle dock inte sluta där. Istället för att låta SK gå upp till 15 och så småningom avgöra alltihop lyckades FaZe kravla sig tillbaka och ordna förlängning.

Momentum ja. Det var precis vad FaZe kände att de hade efter att ha tvingat fram en övertid. När laget sedan också vann den nästkommande rundan såg det än bättre ut. Men då vaknade brasilianarna ännu en gång och kunde efter fyra raka rundor sätta punkt för årets final av ESL Pro League. Siffrorna skrevs till 19-16 och totalt 3-1 i matcher. Finalen blev precis så underhållande som man hade hoppats på förutom att den inte gick till en avgörande femte match.

Som nämndes i inledningen av texten var det här alltså SK Gamings 3:e vinst av 4 möjliga sedan Boltz plockades in från Immortals. Minst sagt imponerande. Laget får dock klara sig utan stjärnan i nästa års Major-turnering i Boston då Boltz är "låst" till sitt gamla lag.

Är det en SK-era som väntar eller vad tror ni?

Counter-Strike: Global Offensive

Relaterade texter

Counter-Strike: Global OffensiveScore

Counter-Strike: Global Offensive

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

En av spelindustrins mest ikoniska serier är tillbaka. Mathias har handlat vapen, desarmerat bomber, räddat gisslan och återupplevt terroristjaktens gyllene dagar i PC-versionen...

Counter-Strike: Global OffensiveScore

Counter-Strike: Global Offensive

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

En av spelindustrins mest ikoniska serier är tillbaka. Mathias har handlat vapen, desarmerat bomber, räddat gisslan och återupplevt terroristjaktens gyllene dagar...



Loading next content