Svenska
Gamereactor
nyheter
Counter-Strike: Global Offensive

En era inom Counter-Strike är över

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

End of an era

Det som varit på tapeten under en tid blev så idag officiellt. Virtus.Pro väljer att placera trotjänaren TaZ på bänken samtidigt som man lånar in MICHU från Team Kinguin. Det klassiska laget har under lång tid underpresterat och haft svårt att få med sig några godkända resultat i de turneringar och ligor de medverkat i. Till följd av detta ropades det efter större förändringar, något som laget inte var villiga att göra. Istället gjorde små rollförändringar internt. När det efter ett tag visade sig otillräckligt var en spelarförändring oundviklig.

Den här förändringen påverkar inte bara främst Virtus.Pro utan hela Counter Strike-scenen. Laget var nämligen det med längst verkande "femma". 4 år blev det med TaZ, byali, Snax, pasha & NEO. Gänget bjöd under dessa år sina fans på flera höjdpunkter, där Katowice 2014 & ELEAGUE 2016 blev de främsta.

Vart hamnar egentligen den hårdskjutande svensken?

Dennis, med ett förflutet i bland annat Fnatic, väntas snart offentliggöra sin framtid. Svensken har efter sin tid i Fnatic hunnit med att rycka in för danska Astralis i då skadade dev1ce's frånvaro. Det blev ett mycket lyckat inhopp där Dennis visade hela CS-världen sin höga nivå. En prestation som nu enligt rykten gör att han kan belönas med att fylla den vakanta platsen i laget. Detta då Kjaerbye gått till landskonkurrenterna North.

Den gode svensken lär dock inte sakna fler intressenter och enligt andra uppgifter finns ett visat intresse från Ninjas In Pyjamas. Där är det In Game-leadern Xizt som kan få lämna plats. Skulle detta ske är det istället tänkt att f0rest rycker in och tar över Xizts arbetsuppgifter. Mousesports uppges även intresserade.

BIG, Liquid & Gambit

Avslutningsvis meddelar även tyska laget BIG, nordamerikanska laget Team Liquid & CIS-laget Gambit att man stuvar om även där.

BIG: LEGIJA lämnar och Keev placeras på bänken. In på prov kommer istället luckeRRR.

Team Liquid: Det står nu klart att jdm & laget går skilda vägar. In kommer istället NAF från Renegades.

Gambit: Idag blev det också klart att Fitch, som man plockade in under fjolåret är till försäljning. In kommer den forne Na'Vi-spelaren seized.

Det här är än så länge de bekräftade och beryktade övergångarna. Ett lag som förväntas genomföra förändringar är OpTic. Laget fick avstå sin medverkan i stundande cs_summit2.

Vad tror ni om dessa förändringar?

Counter-Strike: Global Offensive

Relaterade texter

Counter-Strike: Global OffensiveScore

Counter-Strike: Global Offensive

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

En av spelindustrins mest ikoniska serier är tillbaka. Mathias har handlat vapen, desarmerat bomber, räddat gisslan och återupplevt terroristjaktens gyllene dagar i PC-versionen...

Counter-Strike: Global OffensiveScore

Counter-Strike: Global Offensive

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

En av spelindustrins mest ikoniska serier är tillbaka. Mathias har handlat vapen, desarmerat bomber, räddat gisslan och återupplevt terroristjaktens gyllene dagar...



Loading next content